Pilne Stan epidemii - dodatkowe ograniczenia w kontaktach z OW w Szczecinie i Koszalinie Telefoniczna Informacja Pacjenta 800-190-590 - tu uzyskasz informacje o postępowaniu w sytuacji podejrzenia zakażenia koronawirusem Co musisz wiedzieć o koronawirusie. Podstawowe środki ochronne przeciwko koronawirusowi wywołującemu COVID-19 Środa z profilaktyką. Cukrzyca Zamknij

Dla pacjenta

Aktualności dla pacjenta

Podsumowanie wizyty mobilnego stanowiska ZOW NFZ w Zakładach Chemicznych Grupy Azoty w Policach

06.10.2016

Dwudniowy dyżur mobilnego stanowiska ZOW NFZ w Zakładach Chemicznych Grupy Azoty w Policach cieszył się dużym zainteresowaniem pracowników i kadry zarządzającej. Konta w Zintegrowanym Informatorze pacjenta założyło 140 osób, a 40 złożyło wniosek o wydanie Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego.

Pracowników największego na Pomorzu Zachodnim pracodawcy informowaliśmy także o zasadach korzystania ze świadczeń zdrowotnych w ramach NFZ oraz o zgłaszaniu do ubezpieczenia członków rodziny. Wszyscy chętni otrzymali informatory ZOW NFZ „Jak i gdzie się leczyć 2016” oraz poradniki o prawach małego pacjenta.

W związku z dużym zainteresowaniem sprawami związanymi z systemem opieki zdrowotnej oraz ubezpieczeniem w NFZ uzgodniono wstępnie, że kolejna wizyta mobilnego stanowiska ZOW NFZ odbędzie się na wiosnę 2017 roku.

Zakładom Chemicznym Grupy Azoty w Policach serdecznie dziękujemy za profesjonalną współpracę, przyjazny klimat i  opiekę.

Zobacz więcej

Biuro prasowe ZOW NFZ