Dla pacjenta
Środa z profilaktyką: Dieta na święta to nie sprzeczność.
Czy w święta wszystko wolno? Boże Narodzenie to czas, kiedy dajemy sobie więcej swobody na kulinarne rozpasanie, a przecież wieczerza wigilijna jest najlepszym przykładem przysmaków pełnych najzdrowszych składników: ryby, grzyby, suszone owoce, ziarna i buraki i kiszonki, to zdaniem dietetyków produkty, które powinny na co dzień gościć na naszych stołach. Jak przygotować dania, by były smaczne i zdrowe? Inspiracją może być dla wielu dieta Dash, na której oparte są przepisy z portalu diety.nfz.gov.pl.
Dziś w Zachodniopomorskim Oddziale Wojewódzkim NFZ w Szczecinie przy ulicy Arkońskiej 45 informujemy jak przygotować przysmaki na święta, by nie tylko smakowały, ale i były zbawienne dla naszego organizmu.
A w prezencie: przepis na Wigilijne śledzie otwórz pdf